В українських водіїв з’явилася ще одна підстава для скасування штрафу за порушення ПДР

Українські водії тепер мають ще один спосіб скасувати штраф за порушення правил дорожнього руху, як повідомляє “Дорожній адвокат”.

Одна з ситуацій, що стала предметом суперечок, виникла через те, що водій перевищив дозволену швидкість на 51 км/год у населеному пункті. Водій рухався зі швидкістю 101 км/год при максимально допустимих 60 км/год.

Поліцейські зафіксували це порушення швидкісного режиму за допомогою пристрою Trucam та склали постанову відповідно до частини 4 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачивши штраф у розмірі 1700 гривень.

Водій оскаржив цю постанову у суді, приводячи головний аргумент – відсутність відео- або фотодоказів, які б підтвердили, що він справді перебував за кермом автомобіля під час вчинення порушення, а також порушення процедури розгляду справи поліцейськими – правоохоронці не роз’яснили водієві його права та обов’язки.

Суд відмітив, що рішення про ухвалу в справі про адміністративне правопорушення може бути прийняте лише після належного розгляду справи.

Суд дійшов висновку, що представники поліції не роз’яснили водієві його права та обов’язки під час розгляду справи. З урахуванням цього факту, суд визнав постанову поліції неправомірною та скасував її.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти