500 гривень штрафу та рік без прав: водіїв почали жорстко карати за невинне порушення

Українським водіям постійно нагадують про важливість дотримання Правил дорожнього руху (ПДР), оскільки прості прохання не завжди мають ефект. З метою забезпечення більшої дисципліни на дорогах України вводяться нові штрафи та покарання для порушників ПДР. Відтепер, за певні порушення може нараховуватись штраф у розмірі 500 грн, а також може бути заборонено керування транспортним засобом на протязі 1 року.

Окрім того, водіїв закликають бути уважними до всіх нововведень, щоб уникати ненавмисного порушення правил. Наприклад, українці звикли використовувати аварійну сигналізацію не лише для своєї основної мети, але і як засіб комунікації між водіями. Однак за таке використання також можуть нарахувати штраф.

Згідно з правилами, використання аварійної сигналізації дозволено в наступних ситуаціях: під час руху автомобіля з технічними несправностями, при застряганні автомобіля, при вимушеній зупинці, при засліпленні водія світлом фар іншого транспортного засобу, при зупинці на вимогу поліцейського та під час аварії. У всіх інших випадках патрульні можуть нарахувати штраф у розмірі 425 грн.

Якщо водій є винуватцем ДТП, штраф становитиме 680 грн. Крім того, йому можуть заборонити керування транспортним засобом на 6 або 12 місяців.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти