В Україні хочуть змінити систему розподілу коштів на ремонт доріг

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10186 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування територіальних дорожніх фондів”.

Його співавторами виступили шестеро народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

Так, один із ініціаторів законопроекту — депутат із фракції “Блок Петра Порошенка” Андрій Вадатурський на своїй сторінці у Facebook зазначив, що цей документ має ліквідувати “ручний” розподіл коштів на ремонт місцевих і комунальних доріг і вулиць. Водночас, за його словами, ухвалення законопроекту дасть можливість розпорядникам витрачати кошти Дорожнього фонду на розвиток потужностей дорожніх господарств.

“Зокрема пропонується на автомобільні дороги загального користування місцевого значення спрямовувати не 31,5% коштів, а 19,2% (з них 5% – на придбання техніки за рішеннями ОДА), а решту у 12,43% виділяти на ремонт вулиць і доріг комунальної власності (з них 5% – на придбання техніки за рішеннями виконкомів)”, — уточнив Вадатурський.

Загалом законопроектом пропонується внести зміни до статті Бюджетного кодексу України та закону «Про джерела фінансування дорожнього господарства України».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти