Закон про автокрісла в Україні: знайдена лазівка ​​для водіїв

Про це розповів голова Всеукраїнської таксомоторної асоціації Андрій Антонюк.

Так в законі написано, що забороняється перевозити дітей в транспортних засобах, оснащених ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину.

НІЯКИХ АВТОКРІСЕЛ НІЯКИЙ ЗАКОН НЕ ВВІВ. МОЖЛИВО, “СЛУГИ НАРОДУ” ДІЙСНО ХОТІЛИ ТАКУ НОВИНУ ЗРОБИТИ, АЛЕ “ТУРБОРЕЖИМ” ЗІГРАВ З НИМИ ЗЛИЙ ЖАРТ. Я НАВІТЬ ЛИСТУВАВСЯ З ДЕПУТАТАМИ З ТРАНСПОРТНОГО КОМІТЕТУ. Я ЇМ КАЖУ – ВИ НАПИСАЛИ В ЗАКОНІ, ЩО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПЕРЕВОЗИТИ ДІТЕЙ В ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБАХ, ОСНАЩЕНИХ РЕМЕНЯМИ БЕЗПЕКИ, БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ЗАСОБІВ, ЩО ДАЮТЬ ЗМОГУ ПРИСТЕБНУТИ ДИТИНУ. ЩО ТАКІ СПЕЦІАЛЬНІ ЗАСОБИ, В ЗАКОН ЛЮДИ НЕ ВНЕСЛИ, – ЗАЯВИВ АНТОНЮК.

При цьому, згідно з визначенням на сайті ВР, спеціальні засоби – це гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ. Тобто досить “вручити” дитині ці спецзасоби, і їхати без автокрісла.

НА САЙТІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ Є ВИЗНАЧЕННЯ КАТЕГОРІЇ “СПЕЦІАЛЬНІ ЗАСОБИ”. ТАМ СКАЗАНО, ЩО СПЕЦЗАСОБИ – ЦЕ ГУМОВІ КИЙКИ, НАРУЧНИКИ, СЛЬОЗОТОЧИВИЙ ГАЗ. ЧИТАЮЧИ ЦЕЙ ЗАКОН, БУДЬ-ЯКИЙ ЮРИСТ ВАМ СКАЖЕ, ЩО ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ВЕЗТИ ДИТИНУ, ВИ ПОВИННІ В АВТОМОБІЛІ З РЕМЕНЯМИ БЕЗПЕКИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ГУМОВІ КИЙКИ, НАРУЧНИКИ, СЛЬОЗОТОЧИВИЙ ГАЗ. ЯКЩО ВЕЗЕТЕ ДВОХ ДІТЕЙ, ОДНОМУ ДАЄТЕ КИЙОК, ІНШОМУ НАРУЧНИКИ, І ТОДІ ВИ ДОТРИМУЄТЕСЯ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ, – ДОДАВ АНТОНЮК.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти