Водіям нагадали про штрафи за їзду без страховки

За користування автомобілем без чинного страхового поліса цивільної відповідальності доведеться сплатити штраф, а у випадку дорожньо-транспортної пригоди збитки доведеться покривати власними коштами.

В пункті 2 ПДР «Обов’язки і права водіїв механічних транспортних засобів» зазначено, що водій повинен мати при собі список документів. Водійське посвідчення, технічний паспорт та чинний страховий поліс (страховий сертифікат «Зелена картка») про укладення договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса (на електронному або паперовому носії), відомості про який підтверджуються інформацією, що міститься в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення).

В статті 126 Адміністративного кодексу йдеться про покарання за керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката “Зелена картка”). Це порушення тягне за собою накладення штрафу у розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти