В Україні пропонують штрафувати нетверезих пішоходів

Нерідко буває так, що водії автівок на українських вулицях отримують великі проблеми  через перехожих, які не завжди володіють собою. А все тому, що знаходяться в нетверезому стані. Тож нарешті народні обранці звернули свій погляд і в їхній бік.  За появу на вулицях в стані алкогольного сп’яніння пропонують накладати  штрафи. Про це пише “Народна Правда” з посиланням на “2+2“.

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект про запровадження покарання за розпиття алкогольних напоїв  у громадських місцях та на роботі, а також за вештання вулицями напідпитку.

Штрафуватимуть тих, хто випив більше міри, тож любителям перехилити келишок вина чи пива після роботи турбуватися не варто.

Якщо знародні депутати підтримають запропоновану ініціативу, то мінімальний штраф для пияків може зрости до 340 гривень (зараз – 17 гривень),  а максимальне покарання буде зафіксовано на рівні  510 гривень (зараз 51 гривня).

Нардепи також пропонують збільшити штрафи за продаж алкоголю неповнолітнім вдвічі –  до  3400 гривень (зараз 1700 гривень).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти