Єдиний в Україні суперкар Ford GT помітили на евакуаторі

Ford GT – унікальний і дуже рідкісний автомобіль, випущений тиражем всього 4038 примірників. Один з них помітили в Києві на евакуаторі. Однак автомобіль відвезли точно не через порушення правил парковки, передає «Твоя МАШИНА» .

Це не просто єдиний в Україні Ford GT, а ще й один з перших дійсно ексклюзивних і гідних суперкарів, що з’явилися в країні. Він був ввезений ще в 2006 році, але перші роки рідко траплявся на очі.

Найперший Ford GT серійного виробництва придбав на аукціоні один з колишніх провідних співробітників Microsoft Джон Ширлі за 557 000 доларів. При цьому ще рік власник не міг отримати свій автомобіль. На тиждень пізніше свій червоний GT отримав британський ведучий і автоколлекціонеров Джей Лено. І, нарешті, Джеремі Кларксон з Top Gear купив собі Ford GT кольору Midnight Blue Clearcoat Metallic.

Ford GT представили в першій половині 2000-х років. Модель стала свого роду даниною легендарної GT40 60-х років, який випустили для перемоги над командою Ferrari в легендарній 24-годинній гонці Ле-Мана. Спадкоємця культового спорткара випускали до 2007 року, але лише деякі екземпляри потрапили в Європу. Моделі вже виповнилося 20 років, і сьогодні з трудом її можна знайти в Європі за 250 000 доларів. Скільки коштує Ford GT в Україні – невідомо.

Ford GT оснащений 5,4-літровим двигуном з наддувом потужністю 550 л.с. і 680 Нм. Максимальна швидкість обмежена 330 км / ч, а сотню машина набирає за 3,9 секунди.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти