Стали відомі нові подробиці про ЗАЗи на базі Mercedes

Нещодавно стало відомо, що на ЗАЗі збираються випускати автобуси під брендом Mercedes-Benz. Йдеться про приміську модель А09 на 36 місць, передає «Твоя МАШИНА» .

Автобус вже сертифікований для ринку України і в даний момент проходить дорожні випробування на 50 000 км. Заводу належить пройти аудит Mercedes-Benz, щоб довести, що автобуси відповідають вимогам Mercedes-Benz. Після цього на автобуси ЗАЗ А09 можна буде встановлювати емблему Mercedes-Benz, що дозволить продавати автобуси в Європі, Казахстані і Узбекистані.

Ще восени 2019 року з’явилася інформація, що нові автобуси ЗАЗ будуть оснащуватися агрегатами Mercedes-Benz. Це буде 3,9-літровий дизельний двигун 4D34i, відповідний стандартам Євро 5.

Більш докладної інформації поки немає, проте в Мережі опубліковано зображення, зроблене під час презентації. Автобус ЗАЗ А09A2D зовні дуже схожий на А08 на шасі Asia Star, що досягає в довжину 8 метрів.

У першому кварталі поточного року завод працював над випуском автобусів на експорт, так як виграв тендер на поставку 25 низькопольних машин А10 до польського міста Ельбонг. Вартість одного автомобіля становила 75 000 євро. До слова, зараз в Польщі їздить близько сотні запорізьких автобусів.

Всього в цьому році на ЗАЗ повинні випустити 160 автобусів, з яких 75 примірників для шкіл. Завод уже виграв тендер на поставку машин в навчальні заклади Запорізької та Черкаської областей.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти