Toyota готує інноваційну батарею, щоб зробити електрокари дешевими і ефективними

Одним з ключових компонентів електромобілів є батарея. Зараз широке застосування знайшли літій-іонні, проте їх виробництво обходиться дорого, а ємність не дає великого запасу ходу. В даний момент компанія Toyota розробляє альтернативний варіант, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Виробник досліджує твердотільні батареї, які обіцяють електрокарам проїжджати 500 км, при цьому підзарядка буде займати всього 10 хвилин. Робота почалася ще в 2017 році, а незабаром виробник планує показати прототип електрокара з цією батареєю. Можливо, це буде серійна версія концепту Toyota BZ4x. У масове використання такі батареї надійдуть до 2025 року.

Також твердотільна батарея більш безпечна, так як під час підзарядки не нагрівається. Однак великим мінусом є висока вартість батареї, яка в рази перевищує ціну літій-іонних батарей. Можливо, компанія знайде спосіб здешевити виробництво.

Пошуками нових батарей займається не тільки Toyota. Наприклад, Volkswagen інвестував в стартап Quantum Space, а Ford і BMW – в Solid Power. Таким чином, у багатьох виробників будуть свої нові батареї. Однак саме Toyota стала лідером за кількістю зареєстрованих патентів на нові батареї. У компанії є навіть спеціальне агентство NEDO, яке очолює лауреат Нобелівської премії Акіра Йосіно.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти