Німці придумали, як переробити будь-який автомобіль в електрокар за 2800 євро

Компанія Schmid GmbH перетворила класичну тридверну Lada Niva в електромобіль, яка отримала патент на оригінальний спосіб електрифікації.

За тридверну електричну Lada Niva Elantrie в Німеччині просять 19 990 EUR (628 тисяч гривень). Комплект доопрацювань Elantrie дозволяє переробити практично будь-яку машину з ДВС в електрокар. Назва походить від слова ELektroANTRIEb – електропривід.

Колінчастий вал Ниви крутить електромотор від літій-залізо-фосфатної батареї, розташованої на місці бензобака. У машині запатентована технологія – залишений блок циліндрів, з якого зняли голівку, видалили шатуни і поршні. Обертання передається через ланцюговий привід. Рішення здається трохи химерним – електричному двигуну в такій системі доводиться крутити непотрібний колінчастий вал. Ймовірно, зроблено це, щоб не мучитися з демонтажем, тому переробка виходить максимально простою і дешевою – всього 2800 EUR, після чого Лада стає повністю екологічною.

Підраховано, що такий електроваріант Ниви дозволить заощадити близько 2000 € в рік на паливі в порівнянні з бензиновою версією при тому ж пробігу. Пробіг Lada Niva Elantrie на одній зарядці становить 130 кілометрів. Термін служби – 9000 циклів заряду-розряду. Цього має вистачити на 25 років, після чого батарея збереже залишкову ємність в районі 80%.

У багажнику Ниви встановлена ​​розетка 220V, від якої можна живити зовнішні споживачі потужністю до 2 кВт.

У стандартній Niva Legend встановлений бензиновий мотор об’ємом 1,7 літра, потужністю 83 к.с., який агрегатований 5-ступінчастою механікою.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти