Українці витратили на нові автомобілі вражаючу суму (ІНФОГРАФІКА)

У січні нинішнього року українці купили понад 6,5 тис. нових автомобілів. У порівнянні з минулим роком, продажі зросли на 2 тис. авто.

На нові автомобілі українці витратили $ 190 млн. У минулому році в січні – $ 126 млн, повідомили Gazeta.ua у RST.ua.

“Найпопулярніша марка в Україні – Toyota. Українці придбали майже тисячу автомобілів цього бренду. Якщо не враховувати вартості додаткового обладнання, то це понад 33 мільйонів доларів”, – говорять в аналітичному відділі RST.ua

Найбільше нові автомобілі купували в столиці. Кияни витратили на машини $ 75 млн. Середня вартість одного автомобіля – $ 33 тис.

Значно менше на нові легкові автомобілі витрачали в Харкові, Дніпрі та Одесі – $ 12 млн. Найменше автомобілів купили в Чернівцях. Буковинці купили нових авто на суму $ 2 млн. У решті областей країни сума покупок склала близько $ 10 млн.

Серед моделей українці віддали перевагу німецький Volkswagen Golf. Придбали 317 нових авто. 5-дверний хетчбек класу “C” коштує від $ 18 тис.

У трійці лідерів опинилися автомобілі японського бренду Toyota. Модель Toyota RAV4 придбали 283 українці. Позашляховик коштує від $ 22,7 тис. Третя позиція за Toyota Camry. Купили 240 авто. Вартість однієї стартує від $ 29,7 тис.

У перший місяць 2018 роки українці купували і преміальні автомобілі. Найбільше витратили на Mercedes – $ 9 млн.

Крім того, зареєстрували один автомобіль Bentley Bentayga. Його вартість близько $ 350 тис.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти