Skoda оновила найшвидший автомобіль у своєму модельному ряду

Компанія Skoda завершила відновлення спеціальної версії седана Octavia RS другого покоління, який 10 років тому встановив рекорд швидкості серед серійних моделей на соляному озері Бонневиль в американському штаті Юта. Ця машина вважається найшвидшим автомобілем в історії чеської марки.

У 2011 році команда інженерів з технічного центру Skoda UK попрямувала в Солт-Лейк-Бонневиль на Octavia RS другого покоління, збираючись встановити там новий рекорд швидкості серійних автомобілів. Під капотом цієї зарядженої версії розташувався мотор об’ємом 2,0-літра TSI, оснащений турбонагнітачем Garrett, також була проведено налаштування ECU, збільшений радіатор і замінені паливні форсунки. В результаті його потужність була близька до 600 к.с.

Команда Skoda UK запозичила коробку передач в Superb GreenLine і знизила дорожній просвіт на цілих 80 мм. На автомобіль також були встановлені нові 15-дюймові колеса з аеродинамічними ковпаками і шинами Goodyear Eagle Dragway. 19 серпня 2011 року на налаштованому автомобілю вдалося розігнатися до 366 км/год.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти