Тисячі автомобілів в Україні підлягають конфіскації: що відомо

Пільговий період розмитнення «евроблях» розкриває все нові «сюрпризи» – тепер проблеми з легалізацією виникли у деяких власників авто на чеській реєстрації.

Кожен другий чеський автомобіль на єврономерах підлягає конфіскації, а на самих власників таких машин заводять справу. Причиною всього цього є те, що машини числяться в міжнародній базі розшуку Інтерполу. Переважно мова йде про дорогі машини преміальних марок – Mercedes-Benz, Audi, Land Rover і BMW в ціновому діапазоні від $ 8000 до $ 50000 (і в основному 2010-2020 років випуску).

Виявляється, що при купівлі вживаних автомобілів в Чехії українці часто стають жертвами схеми шахрайства. Після передачі машини новому власнику колишні господарі нерідко заявляють в поліцію про те, що їх транспортний засіб викрали. Мета цієї дії полягає в отриманні компенсації від страхової. Довести факт продажу в такій ситуації складно – найчастіше сторони обмежуються лише обміном ключів і техпаспорта на гроші, при цьому ніякі документи не оформляються.

Виходить, що при постановці такого автомобіля на облік його конфіскують, а відносно власника відкривається кримінальне провадження.

У такій ситуації експерти рекомендують звертатися до професійних адвокатів. Шанс виграти справу і повернути машину є, однак потрібно враховувати, що судові позови можуть розтягнутися на кілька років.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти