Українські автомобілісти поповнили бюджет країни на 350 млн гривень

Для того, щоб зменшити ігнорування пункту ПДР про перевищення швидкості, МВС знову вдалося до використання інспекторами мобільних радарів TruCam.

Нові пристрої з’явилися у правоохоронців в лютому 2018 року. Спочатку їхня кількість не перевищувала десяти одиниць, а тепер збільшилася до 117. Їх використовують на 72 ділянках доріг в різних областях України. Однак в Нацполіціі заявили, що мають намір розширити число даних пристроїв до 309 одиниць.

За весь період використання радарів інспекторами було складено 1 143 469 протоколів. Загальна сума штрафів склала 346 486 123 гривень, з яких сплачено – 325 378 789 грн. Тобто відсоток погашення штрафів водіями склав майже 94%.

Однак основна мета використання TruCam – це звести до мінімуму число порушень, тим самим знизивши рівень аварійності в країні. Для використання приладу інспектори зобов’язані стояти на відкритих ділянках, службовий автомобіль повинен мати включені сині проблискові маячки, а також важливим моментом є встановлені знаки, які повідомляють про використання радарів.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти