Дороги в Україні стануть якіснішими

«Укравтодор» використовуватиме нову цементобетонну технологію. Найближчим часом буде спроектовано нові дороги та замінено асфальтобетонне покриття на цементно-бетонне. Це рішення було прийнято після перегляду складу покриття доріг, через якість якого Україна займає одну із найнижчих позицій у рейтингу.

Як пише Народна Правда з посиланням на ТСН, за статистикою в Україні всього 280 км дорожнього покриття є якісним та щільним. Заступник голови «Укравтодора» Олександр Харченко заявив, що нові технології сприятимуть стану економіки держави. Зокрема, збільшиться попит на вітчизняний цемент, зменшиться споживання пального, знизяться витрати на забезпечення освітлення. До того ж новий склад покриття буде більш стійким до низьких та високих температур та більш практичним у використанні великогабаритним транспортом.

Вартість квадратного метра цементно-бетонного покриття в порівнянні з асфальтобетонним на 150-120 гривень дешевше. При цьому термін експлуатації істотно вище – до 30 років, – розповідає експерт.

Нагадаємо, цьоріч на ремонт доріг передбачено 32,6 млрд грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти