Представили електромобіль, який може зменшуватися на парковці

Компанія City Transformer з Ізраїлю представила на міжнародному автосалоні в Мюнхені однойменний електрокар-трансформер.

Особливістю новинки під назвою City Transformer є здатність змінювати розмір колії, що робить її більш компактною і здатною вміститися навіть на найвужчому паркувальному місці. За даними Autocar, цей незвичайний автомобіль оцінили в 12 500 євро за базову версію, правда тільки на етапі попереднього замовлення. Далі ціна виросте ще на 3500 євро.

Автомобіль має всього два місця, розташованих один за одним. При цьому в режимі «парковки» його габаритна ширина не перевищує 1 метра. Розробники електрокара запевняють, що в подібному стані машина економить до 75% паркувального простору, оскільки на стандартному місці для стоянки можна вмістити до чотирьох таких City Transformer.

Для більш впевненого пересування на високих швидкостях колію City Transformer можна збільшити до 1,4 метра, за рахунок рухомих коліс, здатних розсунутися на 20 см з кожного боку. Колісна база машини при цьому не змінюється і становить 1,8 метра при загальній довжині City Transformer в 2,5 метра.

Ця крихітка має два електромотора потужністю 7,5 кВт кожен. До швидкості 50 км/год вона розганяється за 5 секунд, а “максималка” обмежена відміткою в 90 км/год. Однієї зарядки батареї вистачає на 180 км пробігу. Коли саме автовиробник планує почати поставки електрокарів City Transformer, поки невідомо.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти