Hyundai продемонструвала нові водневі концепції

Компанія Hyundai на онлайн-заході розкрила свої плани щодо розвитку водневого транспорту, передає «Твоя МАШИНА» .

Компанія вважає, що вже до 2030 року водневі автомобілі будуть коштувати стільки ж, скільки і електромобілі. Також було представлено відразу кілька прототипів на водневому паливі.

Одним з автомобілів став дводверна спорткар Vision FK. Машина отримала водневу установку потужністю 680 к.с. Так, 100 км / год авто набирає за 4 секунди, а запас ходу складає 600 км. Чи з’явиться серійна версія, невідомо.

Другою новинкою стала безпілотна фура для контейнерних перевезень Trailer Drone. Автомобіль оснащений безпілотної системою управління і водневою силовою установкою. Кількість паливних баків може варіюватися в залежності від майбутнього відстані. Максимальний запас ходу досягає 1000 км.

Також на базі автономної візки під назвою Fuel Cell e-Bogie був побудований рятувальний дрон. Управління може здійснюватися дистанційно. Також передбачений і безпілотний режим, який буде актуальний в ході рятувальних операцій. Одного заряду вистачить на 450-500 км. Крім того, у машини є спеціальний майданчик для дрона.

Для участі в рятувальних операціях розроблена зарядна станція в формі електромобіля. Машина зможе заряджати інші електрокари в важкодоступних районах. У 2023 році планується показати систему паливних елементів нової генерації на 100 і 200 кВт, яка буде легше і ефективніше актуальною установки.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти