Автомобіль на сонячних батареях готується вийти на ринок

Компанія Lightyear змогла залучити інвестицій в розмірі 110 000 000 доларів, щоб вивести на ринок свій електромобіль на сонячних батареях.

Очікується, що модель з’явиться в продажу в 2022 році.

Lightyear, стартап, який займається розробкою електромобілів на основі сонячної енергії, оголосив про отримання 110000000 доларів в рамках фінансування, які дозволять йому вивести свій автомобіль на ринки. Компанія придбала популярність, коли була виділена з Solar Team Eindhoven, по суті групою студентів інженерних спеціальностей технічного університету Ейндховена, які брали участь в світовому змаганні по сонячної енергії зі своїми енергетичними позитивними сонячними автомобілями Stella і Stella Lux, які виробляли більше енергії, ніж споживали.

Lightyear став повноцінним автомобільним гравцем, а не студентським проектом, оголосивши ще в 2019 році про намір випустити седан з вбудованими сонячними батареями, що дозволило йому забезпечити колосальний запас ходу в 725 кілометрів на основі циклу WLTP.

Як зазначив генеральний директор і співзасновник компанії Лекс Хефслот, визнання інвесторів є свідченням їх впевненості в Lightyear. Завдяки наданій довірі компанія зможе рости і впровадити ексклюзивну модель Lightyear One на ринок в 2022 році. Слід зазначити, що цей автомобіль не буде дешевим, тому, що стартова ціна складе близько 170 000 доларів.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти