У Європі розробили “суперфургон майбутнього”: повністю працює на сонячній енергії

Нідерландські студенти створили будинок на колесах, який повністю живиться від сонячних батарей, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Новинку назвали Stella Vita. Сонячні батареї знаходяться на даху і дають достатньо енергії для водіння, прийняття душу, перегляду телевізора, зарядки ноутбука і приготування їжі на невеличкій плиті.

Над машиною працювали 20 студентів, що входять до складу дослідницької групи в Технологічному університеті Ейндховена. Деякі учасники вже вирушили на фургоні в подорож завдовжки 3000 кілометрів по Європі, яке повинно закінчитися в самому південному місті Іспанії – Тарифі.

Під час поїздки студенти зупинялися в різних містах і влаштовували різні заходи, показуючи можливості електромобілів. За словами творців, сонячний день може забезпечити автомобіль запасом ходу 730 км при швидкості 120 км / год. Батарея ємністю 60 кВтг дає можливість проїхати вночі 600 км.

Усередині фургона розміщені двоспальне ліжко, обідній стіл, зона відпочинку і раковина поруч з плитою. Попереду є місце для ще одного пасажира. Однак туалету в машині немає.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти