Провідні європейські виробники вантажівок провели випробування по автономному водінню

Програма автономного руху магістральних автопоїздів в колоні European Truck Platooning Challenge отримала новий виток розвитку. Проект ENSEMBLE дав можливість реально продемонструвати мультибрендових випробування машин, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Випробування провели 23 вересня близько Барселони. В одній колоні проїхали тягачі марок DAF, IVECO, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania і Volvo з напівпричепами. Першим автопоїздом керував водій, а решта шість рухалися самі.

Сім провідних виробників вантажівок важкого класу працюють над програмою European Truck Platooning Challenge ще з червня 2018 року. До цього кожен учасник самостійно тестував безпілотне управління в колонах. Тепер же компанії об’єдналися, щоб показати повні можливості програми.

Програма Platooning заснована на протоколі зв’язку V2V, який розробили спеціально для цих цілей. Протокол забезпечує правильне поводження і реакцію кожного з вантажівок в тих чи інших умовах.

Технологія покликана стати першою сходинкою до повного автопілоту. Це підвищить безпеку доріг, економію палива і ефективність логістики.

Презентація проекту ENSEMBLE відбулася в готелі Fira Congress Barcelona. Там учасники дивилися трансляцію заїздів семи автопоїздів в режимі Platooning на іспанських шосе.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти