Mazda розширює лінійку позашляховиків і кросоверів

Компанія Mazda розкрила свої плани на найближче майбутнє. Так, виробник готується до серйозного поповнення, яке буде здійснено протягом найближчих двох років. Марка збирається випустити нові кросовери і позашляховики, особливу увагу буде віддано гібридам, передає «Твоя МАШИНА» .

Гібридні версії стануть сходинкою до повної електрифікації компанії. Mazda планує розділити моделі кросоверів на два ряди «в залежності від розміру вулиць і парковок». Тобто для Північної Америки будуть пропонуватися більші моделі, а для Європи – більш компактні. Назви моделей також будуть відрізнятися – нові CX-60 і CX-80 очікуються на одних ринках, а CX-50, CX-70 і CX-90 – на інших.

Так, Mazda CX-50, яку представлять приблизно через місяць, отримає багато відмінних рис в екстер’єрі. Автомобіль не замінить CX-5, а стане доповненням до японського модельному ряду для Північної Америки. При цьому модель буде побудована на тій же платформі, що і менші CX-30 і Mazda 3. Хоча обсяг буде більше, а привід стане подвійним. У той же час Mazda CX-5 буде і далі пропонуватися і розвиватися, стаючи «ще більш технологічним».

Нові моделі кросоверів будуть більше за габаритами. Таким чином, CX-60 стане п’ятимісцевим, а CX-80 отримає салон на сім місць. Те ж саме відбудеться відповідно з CX-70 і CX-90 в США, хоча очікується, що ці дві машини заплановані для Європи. Передбачається, що всі наступні моделі будуть базуватися на новій японській архітектурі, заснованої на задньому приводі і з 6-циліндровими рядними двигунами. Тільки CX-5 / CX-50 буде як і раніше розроблятися на платформі з переднім приводом.

Майбутні моделі для ринку Європи отримають 6-циліндрові рядні бензинові та дизельні двигуни, а гібридні версії отримають установки на основі 4-циліндрових агрегатів. При цьому Mazda пропонує більші двигуни з м’якою гібридною системою на європейських ринках, в той час як в Японії навіть дизельні двигуни будуть повними гібридами. Для США планується випустити лише бензинові і підключаються гібридні варіанти.

У 2022 році очікується більш серйозну увагу до компактного MX-30. Електромобіль повинен отримати версію з роторним двигуном, що живить батареї. Такий варіант вийде в першій половині 2022 року. А в 2025 році покажуть новий електрокар. До слова, з 2030 року виробник має буде продавати виключно електричні машини.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти