На автобанах Німеччини хочуть ввести обмеження швидкості

На німецьких автобанах збираються встановити обмеження швидкості. З такою ініціативою виступає Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка перемогла на недавніх парламентських виборах, передає «Твоя МАШИНА» .

Така пропозиція обумовлена ​​бажанням підвищити безпеку доріг і зменшити кількість шкідливих викидів СО2. Справа в тому, що на швидкості 110-130 км / год вуглекислого газу виділяється набагато менше, ніж при 200-250 км / год.

Питання піднімається вже не один десяток років. Раніше обмежень на автобанах не було зовсім, потім на деяких ділянках заборонили розганятися більш 110-130 км / ч. Поступово кількість таких ділянок росло, і тепер їхати зі швидкістю понад 150 км / год можна лише місцями.

Повністю обмежити швидкість не виходило лише через незгоду народу. Великий вплив мав німецький автоклуб ADAC. Журналісти приводили статистику ДТП на автобанах Німеччини – кількість аварій було приблизно таким же, як на автомагістралях в інших країнах.

Однак тепер думка громадськості змінилося. Згідно з останніми дослідженнями, з новим правилом згідно 50% німецьких водіїв.

Також у політиків з’явився несподіваний союзник – чотириразовий чемпіон Формули-1 Себастьян Феттель. Гонщик стверджує, що обмеження швидкості зменшить викиди СО2 на 2 млн. Тонн, а також врятує людські життя. Любителям швидкісної їзди він порадив відвідувати гоночний трек.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти