У Білорусі відкрили завод з виробництва “бензинових” розчинників, основний клієнт – заправки “БРСМ-нафта”

У Білорусі відкрили нове підприємство з виробництва розчинників. Вони виготовлені на основі октанопідвищуючих компонентів і призначені для поставок в Україну, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Велика частина буде призначена для мережі українських заправок «БРСМ-нафта». Постачальником стала компанія «РегіоналПетрохім», і в вересні вже було відправлено 200 тонн продукту. Компанія була заснована в квітні 2021 року, а з січня по червень була єдиним відправником розчинників від компанії «Беленергомашекспорт» для «БРСМ-нафта».

«БРСМ-нафта» зробила велике замовлення на октанозбільшуючої компоненти бензинів. Проект цих розчинників виявився дуже успішним, і було організовано окреме провадження.

У 2021 році в Україні різко збільшилася кількість ввезених розчинників для лакофарбової промисловості, які з митних документів є сумішшю октанопідвищуючих компонентів для бензинів. Хоча окремо ці компоненти обкладаються акцизним збором за ставкою 213-245 євро / 1000 л, їх суміш під виглядом розчинників ввозиться без акцизу. Експерти відзначають, що так держава втратила 900 млн грн за 9 місяців.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти