В Японії до 2023 року з’явиться літаюче електротаксі

Через 2 роки в Японії стартап Volocopter запустить літаючі таксі eVTOL. Планується, що до 2030 року такі транспортні засоби будуть перевозити також вантажі, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Компанія Volocopter виступає розробником міської повітряної мобільності. Стартап збирається і розробляти літаючі машини, і випускати їх, і управляти аеропортами. Штаб-квартира компанії знаходиться на території Німеччини.

В даний момент Volocopter одночасно працює відразу над трьома проектами: таксі VoloCity, вантажними дронамі VoloDrone і апаратами для більш далеких перельотів VoloConnect. Всі ці машини приземляються і злітають вертикально, тому добре впишуться в міські умови. Апарати вже тестуються в Німеччині, потім машини планують випробувати в Сінгапурі, Лос-Анджелесі та Китаї. Тепер до них приєдналася і Японія.

З лютого минулого року в стартап Volocopter інвестує авіакомпанія Japan Airlines. Нещодавно вона замовила 100 літаючих таксі eVTOL. Проект щодо поступової комерціалізації літаючого таксі в Японії планують реалізувати протягом 2025-2030 років.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти