В Україні навчання майбутніх водіїв проходить за європейськими стандартами

6 жовтня уряд прийняв Постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів», яка оновлена ​​з урахуванням положень Директиви 2006/126/ЄС. Вона встановлює мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водіїв, при цьому навчальні заклади не обмежені в можливості введення в свої програми додаткових годин для підготовки.

Також було оптимізовано загальний час підготовки водіїв по всіх категоріях. Наприклад, по категорії «В» зменшено час теоретичної підготовки з 100 до 63 годин, а ось час практичної підготовки не змінено – 40 годин. Також були оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки водіїв. Зокрема, додано самостійний розділ «Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)» з тематичними програмами, а також введені теми, що стосуються живлення транспортних засобів із застосуванням електричної енергії.

Майбутнім водіям необхідно буде спочатку пройти повний курс теоретичної підготовки та успішно здати в автошколі відповідний іспит, а тільки потім їх допустять до навчання з практичного водіння.

Протягом півроку акредитовані навчальні заклади повинні привести робочі програми і плани з підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації відповідно до цієї постанови.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти