Кондиціонер, Wi-Fi та багато іншого: у Польщі показали тролейбус за мільйон євро

Польський автовиробник Solaris Bus & Coach представив тролейбус вартістю понад 1 млн. євро. 24-метровий тролейбус складається із трьох секцій. Це найбільший транспортний засіб компанії, повідомляє «Твоя МАШИНА».

До 2023 року планується випустити 16 таких тролейбусів для постачання словацькому оператору Dopravný Podnik Bratislava. Загальна вартість становитиме 17 млн ​​євро. Solaris Trollino 24 був протестований ще у листопаді 2020 року у Братиславі. Необхідність у такому місткому транспорті знадобилася через безперервно збільшений пасажиропоток у місті.

24-метровий тролейбус Solaris побачив світ ще у 2019 році на міжнародному автобусному салоні Busworld 2019 у Брюсселі. Машина оснащена двома тяговими електродвигунами потужністю 160 кВт. На даху другої секції розміщено додаткові батареї, які заряджаються в дорозі контактним способом. Вони дозволяють тролейбусу працювати на тих ділянках, де немає зовнішнього джерела живлення. Для цього водієві потрібно натиснути лише одну кнопку.

Тролейбус може перевозити 160 пасажирів. У салоні знаходиться 60 місць, а датчики підрахунку пасажирів будуть розміщені над дверима за схемою 2-2-2-2-2. Окрім іншого, тролейбус обладнаний кондиціонером, Wi-Fi, світлодіодним освітленням та USB-роз’ємами. Крім того, для підвищення безпеки розміщена система відеоспостереження, що складається з 7 зовнішніх камер та 9 камер, що контролюють салон.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти