Що нового чекати українським водіям у 2022 році: техогляд, штрафи, покупка авто

Щороку до законопроектів вносять нові поправки щодо правил дорожнього руху. Тому давайте розберемося, чим ще здивує 2022 рік.

Одна з найболючіших тем українців – техогляд, який не пройде автомобіль із серйозною ДТП, а це “привіт” більшості авто зі США.

Деякі штрафи теж зазнали змін. Якщо водій перебуває за кермом без відповідних дозволів – йому загрожує штраф у вигляді 425 грн, а якщо у нього взагалі немає прав, то покарання становитиме 3400 грн. Повторне порушення зазначеного пункту правил тягне за собою адміністративне покарання у сумі 20400 грн. Також у 2022 році збільшиться відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Таким чином, водій, який керував машиною в п’яному вигляді, заплатить 17000 грн з позбавленням прав на 12 місяців. Повторне порушення спричинить покарання у розмірі 34 000 грн та позбавлення посвідчення водія на 3 роки. Якщо водій попадеться втрєтє, то штраф досягне 51000 грн і права заберуть на 10 років.

Що ж до податку на розкіш, то тепер під його дію підпадатимуть автомобілі ціною від 45 тисяч доларів (близько 1,215 млн грн). Одноразова сума оподаткування за один автомобіль становитиме 25 000 грн. Якщо автовласник прострочив із оплатою у період 60-90 днів, то до штрафу буде додано додаткову суму в обсязі 10%.

З наступного року Україна має перейти на Європейську систему підготовки нових водіїв. Це означає, що теоретична частина навчання буде меншою, а практичні заняття залишаються без змін. Так, для найпопулярнішої категорії B (легкові автомобілі) час теоретичної підготовки зменшили зі 100 до 63 години. Також водії вивчатимуть сучасніші дорожні ситуації та проблеми, пов’язані з експлуатацією електромобілів.

Вже незабаром камери фотофіксації почнуть надсилати штрафи за їзду зустрічкою і проїзд на червоне світло. Незабаром влада планує встановити ще 210 комплексів фіксації.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти