СБУ викрила підпільний “Сервісний центр МВС”

Викрили шахраїв, які робили підроблені техпаспорти для викрадених авто та посвідчення водія для тих, кого їх позбавили, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Організація несанкціоновано втручалася до Єдиного державного реєстру транспортних засобів, що дозволяло продавати підроблені документи. Так було обслужено вже кілька сотень людей.

Клієнтами ставали власники викрадених або нерозмитнених імпортних авто та водії, які втратили рацію. Покупців шукали через особисті контакти. Липові папери продавали по 800 доларів.

Займалися незаконним бізнесом троє киян, робилося все у домашніх умовах. Використовувалися особисті зв’язки в сервісних центрах МВС, що дозволяло отримувати інформацію про зареєстровані транспортні засоби, їх ідентифікуючі ознаки та реальні власники.

Схема була проста: у базі даних знаходили законослухняного водія, який має схожі з порушником дані, і друкували права водія вже з новим фото. Таким чином, порушник міг безперешкодно пересуватися, незважаючи на заборону водіння. Організація займалася своєю діяльністю кілька років.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти