Назвали всі зміни ПДР, які запровадили у 2021 році в Україні

За останній рік ПДР зазнали деяких змін. Нижче написано найважливіші з них, передає «Твоя МАШИНА».

По-перше, варто відзначити появу дорожніх знаків нового зразка та оновленої дорожньої розмітки. Також було розширено класифікацію категорій доріг, у якій тепер є територіальні траси.

По-друге, велику увагу приділили обмеженню дозволеної швидкості поза населеними пунктами – тепер це регулюватиметься шириною розмітки. Таким чином, заборонено розвивати швидкість понад 110 км/год, якщо частина дороги, яка визначає потоки зустрічного транспорту, не буде виділена розміткою 1.2. (Ширина становить 20 см).

Також тепер збільшилася кількість камер автофіксації, завдяки яким значно зросла кількість листів щастя. Камерам сприяє нове правило – “Єдиний швидкісний режим”. Так, з 1 листопада до 1 квітня в Києві заборонено їздити швидше за 50 км/год.

Зміни у правил дорожнього руху торкнулися і велосипедистів. Так, з’явилися визначення понять «велосипедна доріжка», «велосипедна смуга» та «велосипедний переїзд». Це допоможе поліцейським контролювати рух велосипедистів вулицями міста. Крім того, з’явилися нові знаки, які регулюватимуть рух двоколісників.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти