Водіям розповіли, як скасувати ухвалу патрульної поліції за порушення ПДР

Водії мають право скасувати ухвалу патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху. Про те, як це можна зробити, розповість «Твоя МАШИНА».

Постанову поліції оскаржити нескладно, але не завжди є сенс робити це. Судова суперечка часто коштує більше, ніж становить сума штрафу. На оскарження є десять днів.

Щоб скасувати ухвалу, потрібно звернутися до суду. Зазвичай поліцейські при оформленні припускаються величезної кількості помилок і дуже часто нехтують правом особи на юридичну допомогу. Довести нехтування таким правом – найпростіший спосіб визнати ухвалу поліції недійсною.

Якщо водій спочатку не згоден з виписаним штрафом, він може відразу подати клопотання про необхідність юридичної допомоги. Зробити це можна як у усній формі, так і письмовій. Якщо поліцейський відмовляється прийняти таке клопотання та долучити його до справи, то це є порушенням та підставою для скасування ухвали у справі про адміністративне правопорушення. Відмову можна також зафіксувати на камері телефону або за допомогою свідків.

Якщо людина хоче звернутися до суду з позовом про відміну постанови про накладення адміністративного стягнення, то вона може сама обрати суд. Також можна зупинитися на суді за зареєстрованим місцем проживання або за місцем знаходження відповідача. У будь-якому разі, щоб подати позов, потрібно заплатити 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (476 грн).

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти