Ринок вживаних автомобілів: що буде з імпортом в Україну машин з пробігом в 2022 році

Цього року на авторинку України відбулися суттєві зміни. Проте рік був успішним як для покупців, так і для автобізнесменів. На подив, продаж зріс, передає «Твоя МАШИНА».

За 2021 рік до країни привезли понад 500 тис. легковиків із пробігом. Експерти прогнозують, що наступний рік подарує нові можливості для тих, хто вчасно зможе перебудувати свій бізнес під нову ситуацію.

Можливо, українці більше купуватимуть уживані автомобілі з-за кордону. За зразковими підрахунками, в країну можуть імпортувати 400-450 тисяч автомобілів.

Очікується, що нестача напівпровідників і мікрочіпів все ще впливатиме на ціноутворення. Швидше за все, за Європою та США, машини в Україні теж дорожчатимуть.

Цінова структура авторинку наступного року не зміниться. 60% продажів припадає на автомобілі дешевші 10 тис. доларів. Такі показники пов’язані із низькою купівельною спроможністю українців.

Оскільки в інших країнах машини подорожчали, в Україну приганятимуть менш якісні екземпляри. Битки зі США становитимуть 30-35% ринку. Можливо, ринок переходитиме від битих автомобілів до безаварійних.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти