Обов’язковий техогляд повертається вже цього року: що потрібно знати водіям

Вже цього року в Україні має повернутися обов’язковий техогляд усіх легкових автомобілів. Пройдуть перевірку технічного стану і причепи.

Повернутись обов’язковий технічний огляд має не пізніше вересня 2022 року. Обов’язковий технічний огляд повинні будуть проходити власники легкових та вантажних автомобілів, а також власники причепів. Про мотоцикли, скутери або електричний транспорт інформації немає.

Швидше за все, буде запроваджено європейський досвід, де обов’язковий технічний огляд проводять приватні СТО, які мають відповідне обладнання та сертифікат, а сам технічний огляд проходитиме через чотири роки після першої реєстрації нового автомобіля, а потім кожні два роки.

До категорії автомобілів, які не пройдуть технічний огляд, насамперед належать автомобілі на іноземній реєстрації. Не пройдуть огляд і автомобілі, що не відповідають параметрам, заявленим виробником. Також у зоні ризику – биті автомобілі. Власникам вантажних мікроавтобусів, перероблених під пасажирські, доведеться позбавитися такого транспорту.

За непроходження техогляду зараз передбачено штраф у 1,7 тис. грн. За повторне порушення – позбавлення посвідчення водія.

Джерело glavcom.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти