Повернення обов’язкового техогляду авто в Україні: що потрібно знати

У вересні в Україні поновиться обов’язковий техогляд. Його скасували 11 років тому, але Україна має повернути цю норму згідно з вимогами про асоціацію з Європейським союзом, передає «Твоя МАШИНА».

Зараз техогляд обов’язковий для машин комерційної сфери — таксі, автобусів, вантажівок. Пізніше проходити техогляд будуть зобов’язані також причепи, легковики, вантажівки, мопеди та мотоцикли.

Обов’язковому техогляду не підлягають транспортні засоби зі швидкістю до 25 км/год, з двигуном об’ємом до 125 куб.см (у випадку з електротранспортом — до 4 кВт потужності), а також ті, що не виїжджають на дороги.

Дещо зміниться і сама процедура. Так, буде зменшено кількість необхідних документів, талон про техогляд хочуть скасувати, а експерти, які оглядатимуть машину, підтверджуватимуть огляд електронним підписом.

Легковики повинні пройти перший техогляд через 4 роки після реєстрації, далі – відповідно до вимог категорії. Для техогляду потрібні будуть паспорт (або документ, що посвідчує особу) і свідоцтво про реєстрацію машини. Також автомобілі перевірятимуться на відповідність екологічним нормам.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти