Легкові автомобілі в Україні можуть подорожчати: назвали причину

В Україні можуть подорожчати легкові автомобілі, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Причиною цього стало збільшення вартості навантаження та вивантаження легкових автомобілів із морських суден у ДП Морський торговий порт «Чорноморськ» на 29 доларів. Так, з 10 січня одна одиниця транспорту коштуватиме не 18, а 47 доларів. Також обов’язково ввели послугу – «експедирування з виготовлення видаткового ордера на спеціалізованому поромному комплексі». Вона коштує 20 доларів.

При цьому ціни вказані без урахування 20% ПДВ. Таким чином, остаточна нова ціна послуги порту з розвантаження машин подорожчає на 59 доларів за один транспортний засіб.

При цьому деякі компанії можуть підвищити ціни ще більше, скориставшись незначним збільшенням витрат як привід для більшого зростання вартості авто. Водночас, у самому порту рішення про збільшення тарифу ніяк не аргументували.

Дехто звинувачує порт «Чорноморськ» у зловживанні монопольним становищем. Справа в тому, що це єдиний порт в Україні, який може приймати пороми з легковими авто за рахунок глибини причалів.

Імпортери можуть уникнути високих цін, якщо переорієнтовуються на автовози. Однак це не завжди можливо – наприклад, перевезти машини з Японії можна лише водою.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти