Для українців помітно підвищили податок на авто: що потрібно знати

2022 року збільшиться податок, регламентований законом №5600. Тепер платити «податок за розкіш» треба буде не лише за елітні моделі, а й за нові авто середнього класу, повідомляє «Твоя МАШИНА».

У 2022 році враховують два основні критерії: вік авто (він не повинен перевищувати 5 років); вартість машини – вона не повинна перевищувати 200 мінімальних заробітних плат – це 1,3 мільйона гривень (раніше було 375 мінімалок).

Сума податку залишилася незмінною – 25 000 гривень. Платити його потрібно щорічно. За старою нормою, яка діяла до підвищення мінімальної заробітної плати в Україні, кількість платників скоротилася. Тому деякі критерії змінилися, і тепер треба платити не лише за дорогі автомобілі, а й за машини середнього класу.

Якщо податок не сплачено у перші 60 днів, то сума збільшується на 10%. Через 90 днів розмір податку зросте на 20%. При цьому можуть заарештувати деяке майно, тобто ним можна буде користуватись, але не можна буде продати. Також можуть конфіскувати машину і тоді з отриманої суми заберуть заборгований податок, а різницю повернуть власнику.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти