Штрафи, техогляд та податок на авто: що зміниться для водіїв у 2022 році

Останнім часом чиновники підготували законодавчі зміни для українських водіїв та удосконалення вже робочих систем. Тому пропонуємо ознайомитись із переліком змін для водіїв у 2022 році.

Обов’язковий техогляд, який повернеться у вересні цього року.

Подорожчання уживаних авто приблизно на 15-20%.

Камери автофіксації порушень правил дорожнього руху стануть розумнішими. Вони зможуть фіксувати проїзд на червоний та їзду зустрічною смугою, а також зупинку на смузі громадського транспорту.

Нові штрафи

У новому році за їзду без прав українцю доведеться заплатити 425 грн, а якщо водій взагалі не має посвідчення, то йому загрожує штраф 3 400 грн. За повторне порушення – 20 400 грн. Любителям керувати авто під дією алкоголю також посилили покарання — 17 тис. грн штрафу та позбавлення прав на рік. А за повторне порушення загрожує штраф у розмірі 34 тис. грн. та позбавлення прав на 3 роки. Також українцям можуть повернути бальну систему штрафів.

Техогляд вантажівок та транспорту для перевезень пасажирів

Вже з 12 листопада на дорогах України з’явилися нові діагностичні станції для техогляду автомобілів. Вони можуть зупинити транспорт, який використовується для отримання прибутку, та перевірити його на відповідність наступним стандартам:

стан фар;
стан протектора шин;
аналіз викидів вихлопних газів;
коефіцієнт димності дизельних двигунів;
рівень шуму, що видає автомобіль;
визначення стану кермового управління.

Податок на розкіш

Платити доведеться водіям автомобілів, яким менше 5 років із моменту випуску, а ціна перевищує 375 мінімальних окладів — 2,5 млн грн. Розмір автомобільного податку сягає 25 тис. грн. на рік.

Принцип отримання посвідчення водія

Тепер виділятиметься мінімальна кількість годин для підготовки в автошколі, а для успішного складання іспиту необхідно буде менше годин теоретичних занять — від 100 до 63.

Джерело life.fackty.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти