Як і в якому розмірі українці сплачуватимуть транспортний податок у 2022 році

Щорічно до 1 лютого податкового (звітного) року Мінекономіки на своєму офіційному веб-сайті оприлюднить список легкових автомобілів, що підлягають оподаткуванню транспортним податком.

Під сплату податку підпадають транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який має містити наступні дані цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів, тип палива.

Цього року вартість автомобіля, за який потрібно буде сплачувати транспортний податок, розпочинатиметься з 2 437 500 грн.

Вартість авто визначається Мінекономіки за спеціальною методикою станом на 1 січня податкового (звітного) року, виходячи з марки, моделі, року випуску, обсягу циліндрів двигуна типу пального.

Ставка податку встановлюється у розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування.

Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, що відображаються у річній податковій декларації.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти