Стало відомо, що електромобілі спалахують у 60 разів рідше, ніж традиційні авто

При займанні електромобіля згасити полум’я дуже складно. Але варто зазначити, що спалахують електрокари набагато рідше, ніж автомобілі з ДВС, передає «Твоя МАШИНА».

Пожежі, спричинені електрокарами, привертають багато уваги. Через це може створюватися враження, що такі випадки трапляються часто, але насправді це не так. На 100 тисяч проданих електромобілів припало лише 25,1 випадок загоряння. Якщо говорити про традиційні машини в ДВС, то цей показник майже в 60 разів більший – 1500 інцидентів на 100 000 проданих екземплярів.

Найгірша ситуація з гібридами – вони спалахують у 2 рази частіше, ніж авто з ДВС. На 100 тисяч гібридних машин припадає 3500 випадків.

Гасити літієві батареї в рази складніше. Акумулятори електрокарів можуть спалахнути через дефект або через перегрівання. Також спалах може статися через механічне пошкодження корпусу. У сучасних електрокарів блок батарей знаходиться в районі днища, тому перешкоди на дорозі можуть пошкодити їх.

Щоб згасити батарею, потрібно мати спеціальні навички. Компанія Tesla рекомендує рятувальні служби використовувати під час гасіння велику кількість води, також необхідно контролювати температуру акумуляторів мінімум протягом доби.

Залишки батареї, що згоріла, потрібно зберігати на відстані не менше 15 метрів від найближчих об’єктів, здатних підтримувати горіння. Зниження вмісту марганцю та нікелю робить літієві акумулятори безпечнішими, але так знижується швидкість заряджання. Наразі компанії працюють над підвищенням пожежної безпеки акумуляторів.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти