Розповіли в яких регіонах найчастіше купують нові автомобілі

2021 року українці купили понад 100 тис. нових авто. Це стало рекордом за останні 8 років, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Зі всіх куплених легкових авто 30,2%, тобто 33 тис. авто, припадає на столицю. 13,9% (15 тис.) зареєстровано у Київській області. Таким чином, 44,1% від усіх легковиків зареєстрували у Києві та області. Третє місце зайняла Дніпропетровська область (7,8%, 15 тис.).

До десятки областей за кількістю куплених нових машин увійшли також Харківська, Одеська, Львівська, Запорізька, Полтавська, Донецька та Вінницька області.

Найбільше зростання зафіксовано у Києві: з 28,5% у 2020 році до 30,2% у 2021 році. З 5,0% до 5,2% зросла частка Одеської області. Незначно зросли частки Житомирської, Черкаської та Луганської областей.

Стався і занепад. Так, із 8,3% до 7,7% впала частка Харківської області; із 8,3% до 7,8% – Дніпропетровської; із 14,4% до 14,0% – Київської. Зниження продажів у Київській області може бути спричинене зміною логіки присвоєння кодів регіонів на номерних знаках. До цього мешканці Києва для економії часу часто реєстрували авто у сервісних центрах за межами міста. Потім номерні знаки стали видавати за місцем реєстрації авто, а чи не прописки власника. Тож усі кияни були змушені реєструвати автомобілі у межах столиці.

Можна зробити висновок, що нові машини купували переважно у найбільших та найбагатших областях. Крім найвищого в Україні економічного рівня розвитку, значна частка Києва та області може бути обумовлена ​​також великою кількістю автосалонів та реєстрацією ними автомобілів за запитом клієнтів.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти