Представили незвичайний електромобіль за 6000 євро

У Данії був представлений компактний електромобіль під назвою iEV Z. Ширина новинки становить 78 сантиметрів, висота – 145 см, а довжина – майже 2 метри. Але ось особливістю автомобіля є те, що у разі потреби він може стати більшим.

Як виявилося, одне натискання кнопки розтягує машину до 235 см і розкладає друге сидіння ззаду. А якщо цього місця мало, то можна збільшити ще й багажник.

Мотор потужністю 1 кВт розганяє електромобіль до 45 кілометрів на годину, а ємність батареї дозволяє проїхати на одному заряді до 100 км. Крім того, новинка комплектується фотоелектричними панелями на даху. Щоб відновити електроенергію, знадобиться лише 3 години.

Автомобіль з позначкою Z відрізняється повністю переробленим шасі з вуглецевої сталі, новим кузовом, покращеною зарядкою, переднім відсіком для багажу, а також вікнами з електроприводом із формованого безпечного скла замість акрилу.

Виробник планує відкрити продаж новинки до кінця 2022 року, а ось вартість iEV Z становитиме близько 5850 євро (приблизно 181 350 грн).

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти