В Україні можуть подорожчати автомобілі зі США на 40%

Протягом минулого року автомобілі з пробігом у США подорожчали на 40%. Таким чином, зараз середня ціна на вторинному ринку досягає майже 30 000 доларів, передає «Твоя МАШИНА».

Так, у середньому автомобіль із пробігом коштує від 28 000 до 29 500 доларів. Причиною подорожчання стала нестача мікрочіпів. Виробникам просто не вистачає компонентів для випуску машин. Тому люди стали купувати автомобілі на вторинному ринку, що вплинуло на ціни.

Але дефіцит мікрочіпів – це лише один із факторів. Також вклад внесла інфляція, тобто зараз все набагато дорожче, ніж рік тому.

Більшість машин купують протягом тижня після публікації оголошення про продаж. До пандемії середній термін продажу автомобіля був близько 30-60 днів.

Проте, ситуація може змінитися. Прогнозується, що випуск нових авто налагодиться у другому півріччі, а попит нещодавно сповільнився через сплеск COVID-19 та підвищені ціни. Тому якщо в планах є покупка автомобіля, її слід відкласти на кілька місяців.

Оскільки безліч машин із США постачає в Україну, ситуація стосується й нашої країни. Тому якщо стан справ зміниться у другій половині поточного року, то і в Україні слід очікувати на зниження цін на вживані автомобілі.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти