Рідкісний гіперкар за 2,2 мільйона доларів розбили в краш-тесті

Хорватський розробник та виробник електричних автомобілів та акумуляторних систем Rimac Automobili завершив фінальні випробування своєї нової моделі – гіперкара Nevera. Результати цих випробувань повинні надати компанії сертифікат, який дозволить вивести автомобіль на ринки Європи та США.

Коштує автомобіль 2,26 млн. доларів. Внаслідок бічного удару пошкодилися двері, бічне скло тріснуло, але залишилося на місці. Переднього пасажира захистили бічні подушки безпеки.

Фахівці пояснюють надійність автомобіля особливим монококом, виконаним із вуглецевого волокна. Жорсткість кузова на кручення становить рекордні 70 000 Нм/градус, що приблизно в половину більше, ніж у середнього спорткара.

Починаючи з 2019 року інженери Rimac провели близько 45 краш-тестів, в яких розбили не один автомобіль. Сам Rimac Nevera представили роком раніше – у 2018.

Рухають автомобілем дві пари електромоторів загальною потужністю 1914 л. Місткість літій-іонних батарей становить 120 кВтг, що забезпечує запас ходу 550 км. Двигуни працюють із одноступінчастою коробкою передач. Розгін до сотні займає менше 2 секунд, максимальна швидкість сягає 415 км/год.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти