В Україні водій домігся виплати 9 тисяч доларів за ДТП на поганій дорозі

Нещодавно один з українських водіїв в’їхав у велику яму, втратив керування над авто і вилетів у кювет, де врізався в дерево. На відновлення автомобіля знадобиться близько 296 тис. грн. Але водій вирішив подати позов до суду та зажадав, щоб служба автомобільних доріг відшкодувала йому збитки у розмірі 296 тис. грн. та моральні збитки на 50 тис. грн.

У суді встановили, що для встановлення суми збитків необхідно визначити вартість майна до ДТП та вартість майна після ДТП. За даними суду, до аварії машина коштувала 257 тисяч гривень, а після – 24 тисячі гривень. Таким чином, збитки склали 233 тисячі гривень, які суд ухвалив стягнути зі служби автомобільних доріг на користь водія. Також суд ухвалив, що водієві мають виплатити 30 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду.

У Службі автомобільних доріг не погодилася з таким рішенням і подали позов до Верховного суду, щоб той скасував ухвалені судові рішення як протиправні.

За підсумками розгляду справи, у Верховному Суді ухвалили, що стягнення зі Служби автомобільних доріг на користь водія майнових збитків у розмірі 233 тис. грн. та моральної шкоди у розмірі 30 тис. грн. було правомірним.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти