У поліції з’явилася нова підстава для зупинки авто у воєнний час

У Верховній Раді було ухвалено законопроект про внесення змін до законів України «Про Національну поліцію» та «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» з метою оптимізації діяльності поліції, у тому числі під час дії режиму воєнного стану. Законопроект передбачає, зокрема, такі зміни.

У поліцейських з’явилася нова підстава для зупинки ТЗ

Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі, якщо є інформація, що свідчить про те, що водій або пасажир транспортного засобу є особою, яка самовільно залишила місце для утримання військовополонених.

З’явилися нові підстави для подання поліцейському документів

Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення ним документів, що засвідчують особу, якщо особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка перебуває в розшуку, або безвісно зниклої особи, або якщо самовільно залишила місце для утримання військовополонених.

Поліцейський має право відбивати напад та застосовувати зброю

У разі необхідності відбиття нападу, що загрожує життю або здоров’ю поліцейського або іншої особи, а також усунення небезпеки у стані крайньої необхідності або затримання особи, яка вчинила правопорушення та/або чинила опір поліцейському, поліцейський має право використовувати підручні засоби. Поліцейський має право застосовувати зброю та спецзасоби щодо осіб, які беруть участь у збройній агресії проти України.

Законопроект було передано на підпис Президенту.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти