В Україні з 1 травня продаватимуть бензин та дизпаливо за новими стандартами

Верховна Рада схвалила проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо запровадження єдиного внеску та обліку спирту етилового денатурованого та продукції хімічного та технічного призначення”.

Документ передбачає зниження податку на додану вартість (ПДВ) на альтернативне паливо з 20% до 7% та обнулення акцизу. Відповідні норми для “звичайного” бензину та дизпалива під час воєнного стану було запроваджено раніше.

Крім того, пропонується внести зміни до закону “Про альтернативні види палива”, згідно з якими частка обов’язкового використання рідкого біопалива (біокомпонентів) в автомобільних бензинах з 1 травня 2022 року має бути не менше 10%.

Виняток становитимуть бензини з октановим числом 98 і вище, а також бензини для потреб Міністерства оборони, Держрезерву та створення мінімальних запасів нафтопродуктів.

За недотримання норм утримання біопалива в бензинах за кожні 1 тис. літрів відпущеної партії бензинів пропонується встановити штраф у сім прожиткових мінімумів. За порушення термінів надання інформації про вміст біопалива до семи днів пропонується встановити штраф у 100 прожиткових мінімумів, понад сім днів – 150 прожиткових мінімумів.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти