Українці зможуть безкоштовно розмитнити автомобілі з Європи

Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу України на період воєнного стану. До нього входить і скасування плати за розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Документ передбачає, що з 1 квітня 2022 року від сплати ПДВ, акцизного збору та ввізного мита звільняються легкові автомобілі та кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби для перевезення вантажів або понад 10 осіб.

Зазначається, що оскільки закон зобов’язує оформляти автомобілі з іноземною реєстрацією за спрощеною процедурою, митні органи виконуватимуть митні формальності максимум за годину.

Щодо вартості розмитнення, то вона залежить від віку, об’єму та типу двигуна машини, а також від суми, за яку авто придбали за кордоном. Після набуття чинності законом, який скасовує всі платежі, пов’язані з розмитненням, вартість автомобілів зменшиться на 30%, а в деяких випадках – на 70%. Проте, за словами експертів авторинку, ціна знизиться, але не на всі моделі і не різко. Процес буде поступовим, різкого обвалу не буде. Поетапно стару частину автопарку буде замінено новішою.

Джерело mayak.org.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти