У Польщі почали діяти нові правила проїзду для українських біженців

Починаючи з 15 квітня у Польщі діятиме безкоштовний проїзд громадським транспортом для українських біженців, які приїхали до країни не раніше 24 лютого.

У разі перевірки квитків контролерами необхідно буде пред’явити документ, який підтверджує громадянство України, а також документ, що підтверджує прибуття до Польщі не раніше 24 лютого.

Правила діятимуть до 31 травня поточного року. Водночас, низка перевізників Польщі повідомили про запровадження безкоштовного проїзду на своєму транспорті для українців. На даний момент у програмі беруть участь поїзди PKP InterCity та громадський транспорт Варшави.

Щоб скористатися можливостями безкоштовного проїзду, необхідно знати такі правила:

• Поїздки громадян України здійснюються на підставі додаткових безкоштовних квитків (з резервуванням місця або без цього).

• Перевезення вантажів та тварин здійснюється безкоштовно та без обмежень (обмеження за кількістю речей та/або тварин, зазначені у правилах, на громадян України не поширюються).

• Безкоштовні додаткові квитки можна отримати у касі або безпосередньо в поїзді.

Якщо громадянин України, який має право на пільгу, купив квиток за гроші, його він може повернути без будь-яких відрахувань або обміняти на безкоштовний додатковий квиток.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти