Будемо стріляти очима за кермом: Hyundai вводить передову систему сканування сітківки

Компанія Hyundai хоче впровадити у системи автомобільної безпеки сканер сітківки ока.

Автовиробник уже подав патент на систему у відповідні органи США. Біометрична ідентифікація дозволить уберегти транспорт від угону та розширить можливості персональних опцій.

Судячи з патенту, систему сканування сітківки використовують для підтвердження особи водія. Електроніка зможе автономно регулювати умови, за яких відбувається ідентифікація. Наприклад, вона зможе розпізнавати сонцезахисні окуляри на людині. Тоді система попросить зняти їх, а також буде автоматично коригувати освітлення під час сканування або регулювати положення рульового колеса, якщо воно перешкоджає огляду.

Після успішної ідентифікації система розблокує доступ до запуску двигуна та автоматично застосує індивідуальні налаштування. Пам’ять автомобіля може зберігати деякі параметри. Наприклад, положення керма та крісла, налаштування клімат-контролю та медіасупровід.

Сьогодні як один із засобів ідентифікації водіїв Hyundai застосовує сканер відбитка пальця. Ця сучасна система встановлена ​​на деяких моделях марки Genesis.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти