Українці почали заробляти на “євробляхах”: на кордонах величезні черги, а вартість авто впала

В Україні сотні посередників знову почали заробляти на ввезенні “євроблях”. За рахунок скасування на час війни всіх податків машини різко подешевшали. Економія може становити кілька тисяч євро. Посередники ж просять 500 доларів за свої послуги.

“Через “перекупів” виникла велика проблема з ввезенням авто для армії! Раніше автовози або лафети з авто для армії ввозилися через “червоний коридор”, а особистий транспорт або авто, куплені в ЄС у фізосіб для себе, їхали через “зелений коридор”. І на “червоному коридорі” черг не було взагалі! Після скасування податків для фізосіб через кордон організовано фізосібами або фірмами за довіреностями від фізосіб здійснюється перевезення величезної кількості нових та вживаних авто”, – зазначає Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів.

Через величезний наплив українців, які намагаються купити дешеві авто, підвищили ціни і на польському ринку.

З 25 квітня ввезення авто для особистих потреб обмежили. Тепер це дозволено лише на польських кордонах: “Угринів”, “Грушів”, “Смільниця”, “Устилуг”; на словацькому: “М. Березний” та на угорських “Дзвінкове”, “Косино”. Обговорюють також можливість повернути мито для автомобілів на особисті потреби.

На війні почали заробляти не лише перегонники, а й схемники, зазначає Назаренко. В Україні вони ПДВ не платять, а потім отримують повернення.

Завдяки скасуванню податків та мит українці можуть заощадити тисячі доларів, однак таке нововведення не розраховане на окремих пронозливих підприємців.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти