В Україні хочуть скасувати “нульове розмитнення” автомобілів: коли це станеться

У парламентському комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики під керівництвом Данила Гетьманцева розробили законопроект, який передбачає скасування “нульового розмитнення”.

Проект закону №7311 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків та зборів у період військового, надзвичайного стану” пропонує виключити з Податкового та Митного кодексу положення про скасування ПДВ, акцизу та ввізного мита.

Законопроект пропонує низку податкових та митних змін, зокрема збільшення військового збору вдвічі — з 1,5% до 3%, а також дозвіл на відшкодування податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

У частині митних платежів парламент пропонує відновити оподаткування, яке діяло до початку квітня для товарів, які ввозили платники єдиного податку першої, другої та третьої групи, а також для транспортних засобів, які ввозили громадяни для вільного обігу.

Крім того, оподаткування, яке було раніше, хочуть повернути для підприємств, які не сплачують ввізне мито.

Якщо такий закон ухвалять і він набуде чинності, то “безкоштовне розмитнення” авто в Україні буде скасовано до закінчення військового стану.

За попередніми даними, розглянути законопроект у першому читанні можуть уже в четвер, 28 квітня.

Джерело rbc.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти